ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Wij bezochten Outdoor 2016
Wij bezochten Outdoor 2016
Beurzen

Wij bezochten Outdoor 2016

  1. 6 februari 2017, 14:22
  2. 0 Reacties

Wij waren op de OutDoor 2016 (13-16 juli) in Friedrichshafen. De Outdoorbranche toonde daar haar nieuwste gadgets. Algemene kenmerken: alles is weer lichter en het moet liefst multi-functioneel zijn.

Outdoor 2016: 960 aanbieders uit 40 landen

Vooral met kleding moet je alle kanten op kunnen leren we op deze beurs aan de Bodensee. Zo is er kleding van de meest verschillende materialen te zien. Want met je jack moet je kunnen wandelen, bergbeklimmen, maar ook gewoon boodschappen doen moet kunnen. Het moet daarbij als het even kan ook beschermen tegen muggen en teken en natuurlijk ademend zijn. De 960 aanbieders op deze beurs komen uit 40 verschillende landen en hebben een hele boel nieuws om te laten zien.

OutDoor 1

Ontsnappen aan dagelijkse hectiek

Natuurlijk staat outdoor voor veel meer dan alleen wandelen of bergbeklimmen. Er komen ook nog steeds nieuwe dingen bij. Klimmen, trail lopen, kanoën, fietsen, paragliding, backpacken, zelfs kamperen of het dagelijkse woon-werk verkeer doe je outdoor en horen er bij. Bekende aanbieders in de branche als Marmot, bezig sinds 1970 en de uitvinder van de 3-laags jas, laten hun nieuwste collectie klimgear zien, tot aan een zelf ontwikkelde slaapzak toe. Ook het bedrijf Lightwave/Crux is aanwezig. Geraffineerde eenvoud is kenmerkend voor hun producten. Daaronder bijvoorbeeld tenten die steviger zijn dan staal en waterdichte slaapzakken. Het Zweedse Houdini is aanwezig. Made tot Move, het motto: ontsnappen aan beperkingen. Ze laten hun nieuwe 2017 collectie zien op deze beurs.

OutDoor

High-tech stoffen als merinowol met eucalyptus houtstofvezel, of biokatoen met wax-afwerking. Functionaliteit, want je moet niet voor elke activiteit een ander kledingstuk nodig hebben. Robuustheid en duurzaamheid, het moet tegen een stootje kunnen en het moet lang mee gaan. En daarbij natuurlijk gewoon comfort en pasvorm, het moet prettig voelen en lekker zitten. Het zijn de kernbegrippen op deze beurs. Lichter, beter, kleiner in te pakken en nieuwe snufjes als vochtregulerend en UV-beschermend. Gerenommeerde merken als Fjallraven, opvallende nieuwkomers als Bushman, OutDoor 2016 in Friedrichshafen heeft het allemaal.

www.outdoor-show.com

Bushman

 

 

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Beurzen NIEUWS