ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home The Loop, tropisch paradijs op Zanzibar
The Loop, tropisch paradijs op Zanzibar
Get out

The Loop, tropisch paradijs op Zanzibar

  1. 14 oktober 2017, 17:00
  2. 0 Reacties

The Loop is een tropisch paradijs voor de actieve watersporter en de rustzoeker. Je moet er voor naar Zanzibar. Jambiana, op zo’n 60 minuten rijden van hoofdstad Stone Town. Genieten met een hoofdletter.

Jambiani

Er zijn van die plekken die je één keer in je leven bezocht moet hebben. Jambiani in Tanzania bijvoorbeeld. Jambiani bevindt zich op 60 minuten rijden van Stone Town, de hoofdstad van Zanzibar, in het zuid-oosten van het eiland. Het bijzondere aan Jambiani is dat het ondanks de enorme groei door toerisme op het eiland, ongewijzigd is gebleven. Elke dag vertrekken de visser met hun dhow boten om te vissen en de vrouwen met hun manden voor het verzamelen van zeewier om zo hun bestaan op te bouwen. Het is alsof de tijd heeft stilgestaan. Deze kant van het eiland is nog niet overspoelt door massatoerisme. Hier geen overvolle stranden en resorts.

The Loop beach

Milieu bewust

Die resorts zijn er natuurlijk wel. The Loop Beach resort springt er uit. Het kenmerkt zich door zijn kleinschaligheid en unieke ligging. Zo heeft deze Lodge slechts 16 Beach rooms. Waarvan er 6 geschikt zijn voor 3 personen en de rest voor 2 personen. De inspiratie voor de kamers komt van de Arabische huizen in Stone Town. Ze zijn Afrikaans ingericht met veelal ge-recycled materiaal en kunst van jonge Tanzaniaanse kunstenaars. De wind die hier het hele jaar vanaf de oceaan waait wordt gebruikt als natuurlijke ventilatie. Verder zijn alle kamers rond het zwembad en op het strand gepositioneerd. Waardoor de stilte van de nacht slechts verstoord wordt door het geluid van de branding. Wie wil dat nu niet, gewekt worden door het geluid van de golven op het strand? En dan vanuit je kamer direct in het witte zand stappen om vervolgens een frisse duik te nemen in het zwembad of de oceaan. Kies maar!

The Loop pool

Wonderbaarlijke onderwaterwereld

Een tropisch paradijs waar overdag meer dan voldoende activiteiten te ondernemen zijn. Bij eb kun je een mooie fietstocht over het strand maken met een van de Fat bikes of met een blow kart. Maar de meeste activiteiten vinden vanuit het watersportcenter plaats. Voor de fanatieke surfers of kite-specialisten beschikt The Loop over het nieuwste materiaal. Voor de zeilers onder ons is er zelfs een catamaran waarmee je de lagoon kunt verkennen. Mocht je nog niet zo bedreven zijn, geen probleem. Dan is het mogelijk om je de kneepjes van het surfen, kiten of zeilen bij te laten brengen door een van de ervaren instructeurs. Genieten van de stilte en de schoonheid van de onderwaterwereld kan dat als duiker of snorkelaar. Je moet wel in het bezit zijn van een duikbrevet. Voor diegene die dit niet hebben is er de mogelijkheid om te gaan snorkelen. Wat zeker niet onderdoet.

De boot van een plaatselijke visser, op zich al een hele beleving, brengt je naar het koraalrif. Niet alleen is de verscheidenheid aan kleurrijke vissen een beleving. Ook de prachtige schelpen, in verschillende vormen en groottes, zijn een ware lust om te zien. Na 2 uur in het warme water van de Indische oceaan gedobberd te hebben keer je weer terug naar het schitterende resort. De rest van de dag volop relaxen en genieten van de service van het personeel. The Loop beschikt over een goed restaurant waar je kunt genieten van overheerlijke streekgerechten en visgerechten Mocht je toch liever voor een Italiaans gerecht gaan dan is Bahari just around the corner.

The Loop is een ideaal resort waar je als gast volop kunt genieten van sportieve watersport activiteiten of je volledig kunt laten onderdompelen in de service die het resort je biedt. Een omgeving die eenvoud en ontzorgen uitademend, een tropisch paradijs.

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Get out NIEUWS