ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Skarvan trekking-rugzak
Skarvan trekking-rugzak
Gear

Skarvan trekking-rugzak

  1. 16 december 2017, 17:00
  2. 0 Reacties

De Skarvan trekking-rugzak is bij uitstek geschikt voor zware lasten tijdens trektochten in de wildernis. Voor wie de lokroep van de wildernis niet kan weerstaan.

Skarvan en je hebt alles bij je

Of het nu de Schotse Highlands, de Kerry Way in Ierland of de afgelegen Fjällgebieden in Scandinavië zijn. Er is meer dan voldoende ruimte voor eenzaamheid en wekenlange tochten in de natuur. Onderweg kom je nauwelijks een hut of andere sporen van de bewoonde wereld tegen. Wie zich hierheen begeeft, moet alles wat levensnoodzakelijk is bij zich hebben en heeft hiervoor een passend middel nodig – de Skarvan rugzak van Vaude. “Tamelijk groot, clever doordacht en super robuust.” Zo beschrijft reiziger Gabriel Gersch de nieuwe trekkingrugzak. “Sleuren moet men weliswaar nog altijd zelf, maar wat betreft draagcomfort en robuustheid blijven bij mij werkelijk geen wensen onvervuld”, aldus Gersch, die in aanzienlijke mate bij de ontwikkeling betrokken was.

SkarvanDe rugzakken van de nieuwe Skarvan-serie zijn ontworpen voor veeleisende trekkingtochten, waarbij de complete bagage en de bevoorrading over lange en onherbergzame trajecten moeten worden vervoerd. Vier modellen (één speciaal voor dames) in verschillende formaten tot 90 liter. Ze zijn robuuste en betrouwbare lastezels met veel opbergruimte en een uitstekend draagcomfort, ook bij lasten boven 25 kilo. Dankzij een milieuvriendelijke materiaalselectie mogen ze zelfs het Green Shape Label dragen.

Individueel afstelbaar

Het verstelbare Tergolight Comfort rugsysteem kan individueel worden afgesteld; twee van binnen lopende frames leiden tot een zeer goede lastenverdeling en veel stevigheid. De nieuw ontwikkelde, ergonomisch gevormde Ergo Shape-schouderbanden bieden grote bewegingsvrijheid rond de schouders, wat vooral bij het wandelen met stokken voelbaar wordt. Onmisbaar voor het draagcomfort en een stabiele pasvorm zijn ook de dik gepolsterde heupbanden, die voor een nog betere lastenverdeling zorgen. Deze rugzak voor zware lasten bestaat uit zeer weerbestendig, sterk waterafwerend materiaal (600 D RipStop resp. 1200 D Polyester). “Bij Skarvan waren voor ons de robuustheid en de betrouwbaarheid bijzonder belangrijk en stonden tijdens de ontwikkeling centraal. Om potentiële zwakke plekken te vermijden hebben we bij de trekkingrugzak geen ritssluitingen in de kwetsbare plekken gebruikt, zoals bijv. aan de bodem. Daarom is er toegang tot het bodemvak en hoofdvak telkens via wikkelsluitingen, die onopvallend slijtvast, stofdicht en uiterst waterdicht zijn”, aldus productontwikkelaar Florian Schmid.

Het volume van het hoofdvak is door het extra materiaal van de wikkelsluiting ongeveer 10-20 liter uit te breiden (verlenging van de “Stuffers”). In de ruime en in hoogte verstelbare kap passen alle op de trail benodigde voorwerpen voor de dag. Een voorgevormde hoofdholte in de kap zorgt voor genoeg vrijheid van het hoofd. De kap kan in enkele stappen worden afgenomen en verandert in een kleine rugzak voor de top of een verkenningstocht rondom het kamp.

Goed opgeborgen en binnen handbereik

In een grote heupgordeltas met watervaste ritssluiting passen zaken die ook tijdens het lopen binnen handbereik moeten zijn. De drinkfles vindt zijn plaats in een speciale houder; de trekkingstokken of de tentstokken passen in de grote zijdelingse netzakken. Alles wat niet in de vakken gestopt kan worden, kan op de verstopte functionele frames (“Daisy Chains”) buiten aan de rugzak met karabijnhaken of sjorbanden worden bevestigd. De Skarvan rugzak kan via drie zijdelingse banden over een groot vlak gecomprimeerd worden. Bovendien levert Vaude een regenhoes met stormbevestiging mee.

www.vaude.com

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Gear NIEUWS

Vrouwvriendelijk zakmes
Gear

Vrouwvriendelijk zakmes

Een vrouwvriendelijk zakmes? Jazeker. Want door het speciale openingsmechanisme met magneten breken je nagels niet meer. Gereedschapskist in zakformaat Het mes heet voluit Leatherman FREE™ T4. Kenmerk is een supersoepel, magnetisch openingsmechanisme. Het mes…

  1. 6 juni 2020, 17:13
  2. 0 Reacties