ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Ideale wandelsokken voor avontuurlijke hikers
Ideale wandelsokken voor avontuurlijke hikers
Gear

Ideale wandelsokken voor avontuurlijke hikers

  1. 5 augustus 2017, 8:00
  2. 0 Reacties

Donegal Socks uit Ierland zijn duurzaam, waterafstotend en sneldrogend. Goede wandelsokken vormen zich naar je voeten en houden je voethuid droog, zodat je geen last krijgt van huidirritaties en blaren.

Donegal: 80% natuurlijke wol

DonegalDe wandelsokken van Donegal Socks uit Ierland zijn gemaakt van 80% natuurlijke wol en 20% polyamide. Een optimale mix waardoor ze duurzaam, waterafstotend en sneldrogend zijn. Dit materiaal voorkomt wrijving tussen wandelschoen en voet en zorgt voor een uitstekende warmte-isolatie. Kortom: Donegal Socks zijn de ideale sokken voor avontuurlijke wandelaars. De kleurrijke sokken worden gebreid in het pittoreske stadje Glenties aan de noordwestkust van Ierland. Al honderden jaren worden ze hier op ambachtelijke wijze vervaardigd. De kleuren zijn geïnspireerd op de ruige patronen van de Bluestack Mountains en de schilderachtige tinten van de wilde zee. De veelkleurige puntjes in het patroon geven het breiwerk een eigen, Iers karakter.

Mark Quinn, de jongste bergbeklimmer uit Ierland die ooit de top van de Mount Everest bereikte zegt het volgende over de wandelsokken:

‘Donegal Socks will be my only choice in future for trekking, climbing and reaching the summits of challenging mountains. I expect to be continually amazed and look forward to bringing them to the summit of the next 8,000m peak that I climb.’

Donegal Socks zijn in Nederland en België verkrijgbaar in zestien kleuren en twee maatseries: 37-41 en 41-45. Winkeladviesprijs € 14,90 per paar. Donegal-Socks kunnen in de wasmachine worden gewassen (op maximaal 40 graden). Ga voor meer informatie naar www.donegal-socks.nl.

Over Donegal Socks
Donegal-Socks is het merk van een derde generatie familiebedrijf uit Ierland, die op traditionele wijze wollen sokken vervaardigd van duurzame kwaliteit. Donegal-Socks is een begrip in Ierland en verovert nu ook Nederland en België.

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Gear NIEUWS

Vrouwvriendelijk zakmes
Gear

Vrouwvriendelijk zakmes

Een vrouwvriendelijk zakmes? Jazeker. Want door het speciale openingsmechanisme met magneten breken je nagels niet meer. Gereedschapskist in zakformaat Het mes heet voluit Leatherman FREE™ T4. Kenmerk is een supersoepel, magnetisch openingsmechanisme. Het mes…

  1. 6 juni 2020, 17:13
  2. 0 Reacties