ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Fjällräven 1974 Expedition Down-collectie
Fjällräven 1974 Expedition Down-collectie
Gear

Fjällräven 1974 Expedition Down-collectie

  1. 22 augustus 2020, 12:32
  2. 0 Reacties

De inspiratie voor deze gloednieuwe collectie is de Expedition Down Jacket uit 1974. Nog steeds in het Fjällräven assortiment. Een gekoesterd origineel.

Nooit meer koud met Expedition Down

De nieuwe collectie biedt een reeks aan ontwerpen en isolatieniveaus, geschikt voor een breed scala aan activiteiten en temperaturen. Zoals een lange Expedition Down Parka, voor rustmomenten in extreme kou. De lichtgewicht Expedition Pack Down Jacket en Hoodie voor actieve gelegenheden. En de synthetisch gevoerde Expedition Lätt Jacket voor warmte in vochtige omstandigheden.

fjalraven

Traditionele designelementen van het originele jack zijn gecombineerd met moderne functionaliteit. De nieuwe collectie is niet alleen ontworpen om je warm te houden. Er is ook gelet op duurzaamheid. “We willen outdoor-liefhebbers meer veelzijdigheid bieden binnen ons assortiment, waarbij we ons tegelijkertijd aan hoge duurzaamheidsnormen houden en ons erfgoed eer aan doen”, aldus James Lee, designer bij Fjällräven.

Duurzaamheid is voor ons een prioriteit, dus we hebben er hard aan gewerkt om ervoor te zorgen dat de nieuwe Expedition Series aan de maatstaven voldoet. Elk item is gemakkelijk te repareren, de stoffen en voeringen zijn gemaakt van gerecycled nylon en – zoals altijd bij Fjällräven – het dons is ethisch verantwoord, volledig traceerbaar en omdat het een bijproduct is van de voedingsindustrie, wordt er absoluut niet levend geplukt en helpt het afval te verminderen.

De donsbelofte van Fjällräven

De Fjällräven Down Promise – van kracht sinds 2014 – biedt de consument gemoedsrust. Het dons van Fjällräven is volledig traceerbaar tot op boerderijniveau. Het merk werkt met één leverancier, die slechts een handvol boerderijen runt. Dit minimaliseert het risico en houdt het overzichtelijk. Fjällräven weet precies waar het dons vandaan komt en dat het van de hoogste kwaliteit is. Het harde werk van het merk wordt erkend in het Material Change Insights Report van Textile Exchange. Met behulp van datagegevens van het Corporate Fiber and Materials Benchmark-programma, heeft Textile Exchange Fjällräven bestempeld tot het toonaangevende merk dat voor 100% geprefereerde opties benut waar het om dons gaat. Bovendien staat Fjällräven bovenaan Four Paw’s Cruelty Free Down Challenge-lijst en verslaat het merk daarmee andere grote spelers in de outdoor-industrie.

De 1974 Expedition Down Series is vanaf 1 september verkrijgbaar in winkels en online via www.fjallraven.com

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

MEER Gear NIEUWS

Vrouwvriendelijk zakmes
Gear

Vrouwvriendelijk zakmes

Een vrouwvriendelijk zakmes? Jazeker. Want door het speciale openingsmechanisme met magneten breken je nagels niet meer. Gereedschapskist in zakformaat Het mes heet voluit Leatherman FREE™ T4. Kenmerk is een supersoepel, magnetisch openingsmechanisme. Het mes…

  1. 6 juni 2020, 17:13
  2. 0 Reacties