ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Biopile biologisch afbreekbare fleece
Biopile biologisch afbreekbare fleece
Wear

Biopile biologisch afbreekbare fleece

  1. 20 december 2017, 17:00
  2. 0 Reacties

Vaude presenteert samen met de Italiaanse weefselspecialist Pontetorto een fleece waarvan de vezels zelfs in zeewater biologisch afbreekbaar zijn. Ze wonnen met Biopile de Performance Award op de afgelopen textielbeurs Performance Days Munich.  

Biopile afbreekbaar in zeewater

Een award die innovatie op het gebied van textiel wil belonen. Het materiaal geeft geen gevaarlijke micro-plastics vrij. En dat is, als je het nieuws over de plasticsoep in de oceanen volgt, natuurlijk goed nieuws. De nieuwe fleecestof heet Biopile. Het is uniek omdat het binnenste niet langer uit polyester bestaat. Dat is namelijk voor 100% de nieuw ontwikkelde cellulosevezel Tencel. Deze is biologisch afbreekbaar. Zou de stof tijdens bijvoorbeeld het wassen vezels verliezen, worden die binnen 90 dagen volledig afgebroken. Het materiaal is er inmiddels in drie verschillende diktes en het is de nieuwste ontwikkeling binnen de Ecosystem familie van het merk Pontetorto.

Een gelijke kwaliteit, maar dan  milieuvriendelijk was het uitgangspunt bij de ontwikkeling van Bopile. De Tencel vezel ademt en reguleert vocht en is zelfs in zeewater afbreekbaar. Het voelt daarbij zeer aangenaam op de huid. Vooralsnog exclusief voor het outdoormerk Vaude en een introductie in de herfst- en wintercollectie 2018-19. Eerste resultaat is de Green Shape Core collectie te zien op de Ethical Fashion Show in Berlijn (16-18 januari 2018) en op de ISPO in München (28-31 januari 2018).

Voor meer informatie over de Textile Mission van Vaude: ga naar deze site.

 

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

MEER Wear NIEUWS